septimus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #45 : Ekim 09, 2008, 09:45:27 » |
|
evet site de bahsedilen çalışma.arkadaşları haberdar edicem,sana mail atarlar...bu arada İstanbulda mı yaşıyorsun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
protagonist
Newbie
|
 |
« Yanıtla #46 : Ekim 11, 2008, 09:01:14 » |
|
kocaelide üniversitedeyim ben ama ailem istanbulda çalışmalara katılma imkanım var yani.çalışmalar hakkında haberdar edersen sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
septimus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #47 : Ekim 13, 2008, 01:02:10 » |
|
bir mail grubumuz var,istersen seni de dahil edebiliriz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
protagonist
Newbie
|
 |
« Yanıtla #48 : Ekim 16, 2008, 05:09:52 » |
|
evet ben de bu konuda bir şeyler yapmayı mutlaka isterim.mail grubuna dahil olmaya çalıştım ama biraz teknoloji cahili olduğum için giremedim.bu konuda yardımcı olursan sevinirim.bu arada son durum ne? yani bir şeyler şekillenmeye başladı mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
septimus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #49 : Ekim 17, 2008, 01:30:30 » |
|
evet,bir şeyler yamaya başladık.2 tane toplantı yapıldı.Grubumuz Tutunamayanlar'ı okumaya başladı.Belirlediğimiz temalar var,bunlar tartışılacak,sen de tahmin edersin temaları:doğu-batı sorunsalı,aydın olmak,yalnızlık,yabancılaşma,İsa imgesi,Don Kişot,entelektüellik vb.Tutunamayanlar ile okunması gerken çeşitli kitaplar belirledik,bir anlam da karşılaştırmalı edebiyat olucak.Nobakov romanları,Bilge karasu,Kafka,Dostoyevski,Yusuf Atılgan vb...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 29, 2008, 05:57:36 Gönderen: uyku »
|
|
|
|
|
zizem
Newbie
|
 |
« Yanıtla #50 : Kasım 17, 2008, 09:00:34 » |
|
Tutunamayanlar için 30 yıldır aşılamamış bir roman diyor Hilmi Yavuz, ancak Doğan Hızlan gibi Oğuz Atay'ın -özellikle Tutunamayanların- mit ve moda haline dönüştürülmek istendiğini söyleyenler de var, mesela Murathan Mungan bu konu hakkında şunları söylüyor "Oğuz Atay'a Mektup" adlı yazısında " edebiyat camiasında da artık seviliyorsun üstadım, yazarlar artık seni rahatlıkla sevdikleri yazarlar arasında sayabiliyorlar.(...) Çünkü artık ölüsün, yeni bir kitapla söz hakkı almıyorsun. (...) geçmişte de böyle değil miydi? gününe kızanlar küsenler hep geçmişe sığınırlar sana da öyle yapılıyor." Oğuz Ataya'a Mektup-Murathan Mungan (Oğuz Atay'a Armağan,Handan İnci) ancak bence Oğuz Atay kendini okuruyla gösteren bir yazardır, okurunu incelemek gerekirse de, iki türlü okuru olduğu konusunda Orhan Pamukla aynı fikirdeyim, birincisi ah Selim Vah Slim duygusallığına kapılan okur, ikincisi de bat dünya bat sinizmini benimseyen alaycı okur... ancak Oğuz Atay'ın modaya dönüştürülmesi konusunda ne yapılabilinir bilmiyorum, açıkcası bazen kendimi de sorgulamıyor değilim acaba ben de bu modaya kapılıp sürükleniyor muyum diye, ancak tabi Oğuz Atay kitaplarından birini elime aldığımda bu kuşkulardan eser kalmıyor, çünkü Oğuz Atay okurken Oğuz Atay düşünmek gerekir, başka bir şey değil fikrimce....
|
|
|
|
|
|
Tutunabilene aşk olsun!?
|
|
|
|