|
uyku
|
 |
« : Ekim 28, 2007, 07:19:27 » |
|
Düş ve Dua
Yağmura, nisana ve yaşıma aldanıp Uçurumları kıyı sanarak Ve dağlar erişilmeyince acı verir Sözünü unutarak Kaf dağına gitmek istedim
Irmak inadıyla yürüdüm uzaklara Bir derviş olup yürüdüm uzaklara
Yanıldı denektaşım geriye döndüm Kutsal Sözler Panayırı na sığınıp İpeksi bir sessizliğe büründüm:
Bir hayat, mahçup ve duru Tanrım, gülleri Ve sessiz harfleri koru.
|
|
|
|
|
|
İnsanlar uykudadırlar; öldüklerinde uyanırlar!
|
|
|
|
uyku
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 11, 2007, 05:09:14 » |
|
SAYGI DURUŞU
Sen böyle güzelken bana söz düşmez. bakma, şiirler yazdığıma.
Senden korkuyorum, budur güvencem. vardı, şimdi yok, o gençken...
bir şaşkınlığım ben, ademden kalma. demiştin ama: ateş olsa ısıtamaz kendini dünya...
bakıyorum kırlara, halden anlamak için; kuşların uçuyor, çiçeklerin açıyor, yeni gelinlerden ta eskisine herkesin içinde bir sevgili yaşıyor!
İbrahim Tenekeci/Dergah Dergisi -212
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yahut
Newbie
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2007, 06:02:49 » |
|
Yarın Güzeldir Hangi mevsimdeyiz böyle Paletimde renkler kaskatı Oysa durmadan boyamalıyım hiç durmadan Renklerini yitirmiş hayatı Mevsimlerden keder mi söyle
Dinle!ruhumun yatışmasını bekleyemem, Gitmeliyim ve giderken Bakmamalıyım gözlerine hayat denen fakirin. Su içtiğim ellerden Bana bir pişmanlık gelsin istemem.
Dinle! hatırladıkça üzüyor beni Geri çekilirken yaktığım rüyâ Mevsimlerden keder mi söyle, Ne giysem yakışmıyor uçurumlardan başka Dağıtamıyor hiçbir güneş ruhumdaki sisi Ve ben hâlâ yarın güzeldir diyorum Kalmasa da albenisi.
|
|
|
|
|
|
Arun aleyna!
|
|
|
|
şehnaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2008, 03:25:49 » |
|
peltek vaiz hani senin cema'tin bak öteki bülbül gibi şakıyor hele hutbede duruyor saatin iteklesen bir saniye gitmiyor
gizlesen de dilindeki kamburu çıkmak için bir yolunu buluyor s yılan zkuyu evet kanguru gibi harfler bak nasıl da zıplıyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
şehnaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2008, 05:37:05 » |
|
Tanrım Ben var ya ben Büyük adam olmalıydım Şehirler yakılmalıydı adıma Trenler soyulmalıydı Tanrım Vesaire olmamalıydım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
şehnaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2008, 05:44:03 » |
|
"çarpım tablosunu ezberlemek uğruna kaç şarkı unutmuştum."
"bir zamanlar ya kelebek değilsem diye ne kadar korkmuştum. ama kelebekler aklandı ve insan olduğum ortaya çıktı."
"anne:çocuk oyuncağı."
"huzur, hangi cehennemdesin?"
"-baba bu ne? -kuş. -niye? -..."
"keşke hayatımın bazı bölümleri için şunu söyleyebilsem: bunlar montaj!"
"yerin dibine geçen insanlar olurdu eskiden kimse gelmiyor artık düşünmüyorum neden"
"yarım günlük mezarlık gezintimden çıkardığım sonuç: ayakta yolcu kabul etmiyorlar, illa yatmanız gerekiyor."
"onu bağışla Tanrım, o çok soru sormuştur dağlara yayılan kördumanın altında bir kuzu gibi unutulmuştur."
"...Allah'tan sonra herşeyin sahibi olan çocuklar."
ibrahim tenekeci'nin üzgünlük isimli kitabından...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yahut
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2008, 12:30:39 » |
|
bir ki deneme zar tutuyorsun ey hayat bu kaçıncı sevgili yanlış ata oynamışım gözlerim öyle dedi
pır pır diye ses çıkardı yürürken yüreğimden denizleri sulardım tozmasın diye deniz sporu çok severdim çiçeğe yem vermeyi kuşlara binerdim ve kaçardım başından bak buraya yazıyorum diye milyar kelimeyi ziyan eden de bendim hem de hiç sıkılmadan.
güzeldim de galiba bunu nasıl söylesem: eline sağlık Tanrım leyla çok güzel olmuş Tanrım eline sağlık dünya da güzel olmuş keşke biraz ölmesem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
uLYa
Newbie
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2008, 11:46:49 » |
|
" İyi olan değil hızlı olan kazansın..Sadece çabucak ölmek istemiyoruz. Hatta hiç ölmek istemiyoruz. Mümkün olsa,ömrümüzü uzatmak için canımızı vereceğiz. "
|
|
|
|
|
|
En Kendi K o y ' unda, En Koyu: K e n d i..
|
|
|
yunusunkızı
Newbie
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2008, 01:23:12 » |
|
Bir yere giderken giyersin diye Beyaz bir gömlek almıştı annem. Seviyorum dünyayı bundan itibaren Seviyorum,sevilir gençken.
tenekeci,ateşli silahlar
|
|
|
|
|
|
yunus öldü deyu sela verirler,ölen beden imiş aşıklar ölmez...
|
|
|
dilemma
Newbie
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2008, 09:30:30 » |
|
Üzülmedim Diyemem
I
Ey aşk, yaptığını beğendin mi:
Yetimler gibiyim ziyafetten aç dönen
Ters yakılan sigara, hemencecik söndürülen-
Yoksulluk ile vakit geçer mi…
Uyanmış kalmışım, nasıl bir şey bu
Toprağa baktım, yerinde yoktu;
Şiirden aşağıya attım kendimi
Düşerken düşündüm, ölmesem mi.
Anlatıyorum, hiç konuşmadan,
Buğdayın içini dökmesi gibi
II
Bugün dalgınım, dün de dalgındım
Aç bile değildim aynaya bakmasaydım
Dünden kalmış yemekleri yerken ki gönülsüzlük
Gibi burdayım…
Burayı sevmiyorum, bahsetmişimdir.
Unufak olmak iyidir olmamaktan
Hiç böyle demedim, yarabbim bilir
Bu bozuk güzellik, kalbimi yoran…
Bir sandalye çektim zor günlerin altına
Ah ama,
Kimse yüz vermiyor bana, sandalye bile
Beni çağırıyor, yarım kalan ne varsa
Bana düşüyor, her yağmur tanesini
Suya götürmek, o serin ırmaklara
Öyle ya
Bir almanı herkes tanır, miğferi varsa
Moskofu da tanırlar, yatıp uyumamışsa
Bunları şunun için anıyorum burada
Kim tanır beni, şaşkınlığım olmasa
Bağırıp duruyorum denizin ortasında,
Su buradan ne kadar uzakta…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BERCESTE
Newbie
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 17, 2008, 11:48:39 » |
|
YANIK JANDARMA
simdi ben öksüz bir kitabeyim bir mezarin basinda bana çarpip geçiyor günün kambur kuslari ugulduyor kalbim, nasil da ugulduyor sanki bir ari kovani
ve dilsiz bir alfabe yürüyor dudaklarima dilsiz bir alfabe, ilk harfi biçak olan bir deniz düsün yükseliyor durmadan.
simdi ben öksüz bir hitabeyim bir mezarin basinda beni hatirla kalbim o günlerin hatrina hatirla ki o mavi yatagin bos kalmasin çünkü tirpanla everirler bir basagin boynunu utanilacak bir seydir dört ablayla büyümek iyi bilir çocuklar bu tufanin sonunu hatirla ki o baykus ardindan aglamasin
simdi ben öksüz bir kitabeyim bir mezarin basinda bana yalan söylendi vahsi atlar yok burda ve gelisi güzeldi nesenin gidisini hiç görmedim kasvet mi orasi benim bahçem o çitleri ben çektim çünkü yagmur korkutur bir dagi ancak yasamak mi yazik ki ben bilemedim
İbrahim Tenekeci
|
|
|
|
|
|
_Tanrı nın kanı en çok benim damarlarımda akıyor dilimde bağıran kan onun,asırlardır pıhtılaşmayan_
|
|
|
|