KULTUR, SANAT, FİKİR FORUM
Ocak 08, 2009, 11:17:32 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: "dejavu"  (Okunma Sayısı 2512 defa)
dejavu
Newbie

« Yanıtla #15 : Haziran 18, 2008, 11:05:16 »

kalbim iskelede balık kokusu...-5-

bir ses...bir ses "gel" diyordu...perdenin en uç noktalarında gezinmekte iken gözleri...
ayaga kalktı...atletini çıkardı, incecik bir gömlek giyindi ve montunu aldı...en rahat ayakkabısını buldu...
nere gittigini bilmeyen adımlar sürükledi, bocalayan yön bulmaya çalışan aklını aldı götürdü...
yürüdü yürüdü...
o kadar sesli düşünüyordu ki beyni, o seslendikçe adımları hızlandı...sus sus adımlarını hızlı ve sert atmaya başladı...o sertleştikçe sesler yükseldi, sesler yükseldikçe adımlar sertleşti...
gözlerini odaklamaya çalışşsa da iskeleye, beynindeki sıcaklık kafatasını sıkışıtırdıkça, uykusu geldi...

"dejavu"

Melâli anlamayan nesle âşinâ değiliz...
dejavu
Newbie

« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2008, 02:08:16 »

ugrak yeri olmayan bir mekanın yaklaşık 8 saati...
kendimi dinlemek için ayırmak istedigim zamanın 3 te 1 i...
limanı olmayan bir şehrin gemiye hasreti...
gece...
sessizliği bozacak ani gelen ve kaybolan sesi...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #17 : Haziran 25, 2008, 12:31:52 »

kalbim iskelede balık kokusu...-6-

saat 12:00...
vakit geldi...
saatlerce hazırlanmış bir şekilde evinin dış kapısının önünde beklemekte...
derin bir nefes aldı ve yola koyuldu...

büyük ve görkemli koyu kahverengi kapı önündeki sibirya kurdunun gözlerine baka baka girdi içeriye...burası şehrin en eski yapılı cafesi idi...eski yapılı idi ama belliki içerisinin yapımında oldukça masraf yapılmış daha da modern yaşam tarzını ele geçirmiş bir cafe...ilginç olan aslında şaşırmamak gereken, ne kadar degişime ugarsada hala o eski havayı atamamış üzerinden,o serin hali barındırmakta...

gözlerini baktıkça uzayan tavana dikti...bagırsa nasıl ses çıkardı acaba...diye düşünmeden de edemedi...
her kapı açılışında ki zil sesi arkasına dönmesin bile sölemezken , sabırsız olması gereken bı bekleyiş o kadar da güzel olmaya başladı...etrafı izlemek incelemek büyük bir zevk halini aldı...

garson sipariş için yaklaşmakta...saydıgı menü o kadar da yabacı ki mekana...sıcak su ile taze limon istedi...şaşırmasını beklerken garsonun istegide oldu...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2008, 12:47:39 »

kalbim iskelede balık kokusu...-7-

radyoda müzik..."ben imkansız aşkları sevdim..."
neydi ki imkansız onun için...veya varmıydı imkansız diye bir şey...yoktu...herşey mümkündü...ama imkansızlıgı yaşatan insanlar hep bir tokat atıp gittiler...o da bekleyen...gelişi olmadıgını bile bile bekleyen oldu kaldı...

kapı bu seferde zil sesi ile açıldı...gelen o idi...

son bekleyiş...son geliş...

heyecanladı birden ayaga kalktı, hoşgeldin dese bile yüzüne bakan yoktu, kırıldı, karşı masadaki kadının acıma bakışlarından ezildi...bunaldı bunaldı...

hakediyor muydu ona olan sevgisini...gerçekten sen olmasan da ben seni beklerim deyişleri dogru hedeftemiydi...
neler bıraktıydı ona ve ondan neler kaldı ve kalacaktı...
ne kadar gülümseme verdi ise geri almak istiyordu...geri alıp kendinde saklamak istiyordu...
gözlerini kaçıran bir insandan neler bekleyebilrdi bundan sonra...

"sana ne verdi isem benden almadın farzet..." desemiydi...

ayaga kalktı...

gidiyorum bakışları ile çay kaşıgıyla bardagından aldıgı suyu masaya döktü...

işte gidiyorum ve bu sana son hatıram...

"dejavu"

dejavu
Newbie

« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2008, 08:01:08 »

kalbim iskelede balık kokusu...-8-

gidiyordu...sessiz, sakin...atmak istemedigi adımlar kalp atışlarının ritminde...
dur gitme...duymak istedigi ses...ama gitmesi gerektigini bilen bir yürek...

kapıyı usulca açtı...yarışmalardaki başlama bitiş sesi gibi bir zil sesi ile adımını attı mekanın dışına...

ey ALLAH ım...neden neden neden...

gözleri hiçbirşeye bakmak istemiyordu...nereya baksa o nereye bakıp düşünse ondan bir ses nereye gitmek istese ondan kalan bir iz...her attıgı adımda ona giden heyecanlı ayak izleri...ve ondan habersiz sevdalısına giden insanlar...ilerledi ilerledi...bir agacın altına oturdu...sırtını ağaca yasladı...ayaklarını uzattı...gözlerini kapattı...şükretmeli idi...hayatta başına ne gelirse gelsin şükretmeli idi...herşeyde bir hayır vardır elbet...kendini kandırdıgını düşündü birden...ama biliyordu ki sebebpsiz hiçbir şey yoktu...

telefonuna çaldı...beraber seçtikleri sarkı çalıyordu...açmayı umursamadan dinledi...telefonunu açtı...ayaga kalktı sakin bir şeklide... koşa koşa ve içindeki gülümsemeyi yüzüne vura vura eve dogru koşmaya başladı...

"dejavu"

zeynepavar
Newbie

« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2008, 06:46:13 »

kalbim iskelede balık kokusu

bu seriyi  çok  sevdim. kaleminize  sağlık.umarım 9,10,11,12.... de  gelir.

sevgiyle  kalın.

bütün istediğim biraz kesinlikti...
dejavu
Newbie

« Yanıtla #21 : Temmuz 02, 2008, 09:54:28 »

kalbim iskelede balık kokusu...-9-

koştu koştu...
sokakların esrarengiz havasını yırtarcasına koştu...

artık eve gelmişti...beton merdivenin orta basamagına oturdu...kapı aralıklı açık...heyecandan atıştaki kalp, koşmanın verdigi ritim artışı ile yerinden kopacak gibiydi...sessiz sakin oturuş yerine getirecekti ki mutlulugunu kesmesin yarıda...yüz kızarıklıgı yok olmusken bedeninden...kalktı...kapının osmanlı dan kalma şekli verilen tokmagını avuçladı...girebilecegi kadar açtı...içeriye dogru süzüldü...

mutfaktan geliyordu ses...

...

başımı yastıga tek koydugumdan beri...
rüyalarımın uyku tutmaz sesleri ile uyanıp,
kahve molası otobüs duraklarında yürüyorum...

başımı yastıga tek koyacagımı bildigimden beri...
bekleyişlerimin en acısını yaşayıp,
duvara sırtımı dayıyorum...

avuçlarıma ölüm yagıyor anne...
bende senden bana kalan kokunu üzerimden attıgımdan beri...

....

"dejavu"
« Son Düzenleme: Temmuz 02, 2008, 09:59:46 Gönderen: dejavu » Logged
dejavu
Newbie

« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2008, 02:10:30 »

kanat çırpınısından belli gözlerindeki acılar
bakma bana öle giderim der gibi
mevsimler elbet degişecek
geleceksin tekrar

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #23 : Ağustos 13, 2008, 08:06:14 »

ansızın yagan yagmurdan zevk alamıyorsan...
kar yagıdında cam önünde durup izlemek kaderinse...
çamurlu ellerini bir an önce yıkamak istiyorsan...
çizgi film izlerken düşünüyorsan...
ve her gülümsemede bir ciddiyet arıyorsan...
selam söyle çocukluguna...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #24 : Ağustos 13, 2008, 08:06:51 »

belliydi zaten...
beni de birileri gibi biryerlerden biryerlere amansızca götürüşündeki son...
ilk, katettikçe acı çekmeni engelleyen,babanın aldıgı kara lastik cesaretlendirdi seni...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #25 : Ağustos 13, 2008, 08:07:42 »

"çeşmeye su almaya giderdim elimde bakır gügümle. bilir misin. nerden bilesin ki. benimki de soru.
siz yeni yetmeler ne biliyorsunuz ki..."

"herşeyi bildiginizi sanıp......"diye devam etti, fatma nine...elindeki fındık çubugundan yapma incecik degneginide sallamadan duramadı bana karşı...

"17 yaşında anası saçlarını her gün örmeye başlamış, dualar eşliginde.kızıma en güzel kısmetleri göster dermiş.ama fatma nine annesinin bu kadar da yatkın oldugu onu evlendirme fikrine hep karşı çıkmış..."bir gün" diye başladı, onun için herhangi bir günü anlatacak sananların düşüncelerini kırıcı bir ses tonuyla...

"bir gün çeşmeye su almaya gönderdi rahmetli anam, bubamda ahırda inekleri sagıyordu...salacaktık bahçeye ya su lazım içsinler öle gitsinler dedi, bubam...anam aldı gügümleri eline, ana ben giderim dedim...aldım koşa koşa gittim...böle olduguma bakma şimdi...o zamanlar..eyy eyy gidi...ha ne diyodum...gülme eşşek sıpası...kapkara gözlü idi...bi pontol giyerdi, döşek altında tutuyodu besbelli...şimdikiler demirle bile üşeniyo...

bizim herif, rahmetli, yaşasa gebertirdi beni aha şimdi anlattuklarıma...ama ben en çok onunla mutlu oldum..."

diye süren saatlerce muhabbetini paylaştı fatma nine...arada laflar soktu...kendi dilince sevdayı anlattı...geçtigi hayat tecrübesini edebide olmasa ne kadar acılar yaşadıgından bahsetti...şimdi ise ineginin dana etmesini bekliyor sabırsızlıkla...her sabah namaz vakti abdest almadan ahıra indiginden bahsediyor...

rahmetliyi ne kadar sevdin dedim onun dilinden...

iki oğlu üçte kızı oldugundan...ve rahmetliye sevgisinden özleminden bahsetti...entarisine silerken gözyaşlarını burnunuda silmeyi ihmal etmedi...

fatma nine yaşamın ta kendisi idi...yaşayabilmenin kendisi...umutlar ümitler zamanla degişti ise de önceden çeşme başına gitmek ise en büyük heyecanı şimdi ahırda sarı ineginden dana beklemek...aslında pekte degişne bir durum yok...her zaman geleni merak etmiş gidişlerine kadar...tenceresinde kaynayan et onun gururu olmuş her zaman, çeşme önü ise hatıralarında en güzel yerlere konmuş...

bende bir kaç konudan bahsettim fatma nine ye...
slm ı var birilerine...
bende aglıyorum bazen diyor ama anamda benim için ağlardı bende anam için agladım...ama ogul herkes kendi için aglasın...

elini öpüp ayrılırken ordan...
elindeki çubukla sırtıma vurdu...
ogullll....
namazını kıl emi...
                                            "dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #26 : Ağustos 15, 2008, 01:35:01 »

kalbim iskelede balık kokusu...-10-

ninnilerle uyurdu sabahlara kadar...babasından yastıgın yarısını aldıgından beri uyku agır ve huzur verici olmuştu...

içerden bir ses geliyor yemek kokularından sıyrılıp...saha keskin daha lezzetli..."bir ay dogar..."

mutfagın kapısına dayadı kafasını okuldan gelişerinde annesinden yemek isteme edasında...mahçup...ter içinde...bir baksa arkasını dönüp...bir baksa...ellerini yıkadın mı sesi ile gözleri doldu birden...lavabonun yolunu aldı...büyük ve devası ayna önünde kıpkırmızı yüzüne bakarken...ah bir bilsen anne ah bir bilsen bakışları ile yaşlar süzülmekte idi yanaklarından...

yemek hazır...

sofra yine eski adabında...dua yine aynı...şükürler olsun derken ki ciddiyet hep aynı...

sarılmadım daha boynuna...dokunmadı daha saçlarıma...biliyorum neler olacagını...biliyorum...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #27 : Ağustos 16, 2008, 11:50:24 »

zamanlardan zemheri
eylül çoktan geçti kapı önünden
yagmurlar dik duvarları ıslatırken
neden di su katmaya çalışman damlalara inat
en derin nefes alısın gibi geldi rüzgar
paramparça eden kalp yangınını

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #28 : Ağustos 18, 2008, 08:15:28 »

ölümle yaşam arasında...

sabahın ilk saatleri...kimine göre göre sabahın körü kimine göre sabahın nuru...
terimler ne kadar da içimizi kaplamış...
hüzünlü bir sabaha nur demek gelmiyor bir türlü içimden...

her geçen gün ölümle kucaklaşmak için sabır mertebemde kırılan hüzün dokunuşlarından...
neye el atsam kalıyor tek başına çaresiz...
yüzümde bir gülümseme görmek için...

"dejavu"
dejavu
Newbie

« Yanıtla #29 : Ağustos 18, 2008, 08:17:01 »

yagmuru ne kadar sevdigimi biliyorsun, yırtık sayfalarından
ıslandım sırıksıklam oldum sabah sabah işe gelirken...
samsun sokaklarını temizliyor yavaş yavaş
ruhumu da...
                              "dejavu"
Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: