|
uyku
|
 |
« : Kasım 15, 2007, 08:14:57 » |
|
* Hiç birimiz bizimle aynı hataları yapan insanlara tahammül edemeyiz. * Kadınlar görünüşe hayranlık duymazlar, en azından iyi kadınlar. * Günahın cazibesinden kurtulmanın tek yolu, ona teslim olmaktır. * Dünyanın gerçek sırrı aşikar olan şeylerdir, görünmeyenler değil... * Gençliği yeniden elde etmek için o zamanki çılgınlıkları tekrarlamaktan başka yol yoktur. * Şu günlerde insanlar her şeyin fiyatını biliyorlar; fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar. * Erkekler yorgun olduklarıiçin, kadınlar meraklı oldukları için evlenirler; her ikisi de hayal kırıklığına yol açar. * İki türlü kadın var: Sade olanlar ve renkli olanlar. Sade kadınlar son derece yararlı kadınlardır. Eğer saygın biri olmak istersen, bu kadınlardan birini eş olarak seçmen yeterlidir. Diğer kadın türü ise fevkalede çekicidir. Bununla beraber, onların da bir kusuru vardır. Makyaj yapar ve genç görünmeye çalışırlar... * Hayatları boyunca yalnız bir kez sevmiş olan insanlar gerçekten sığ insanlardır. Onların sadakat ve doğruluk olarak nitelendirdikleri şeyi, ben alışkanlıklardan ileri gelen bir uyuşukluk ve hayal gücünden yoksunluk olarak değerlendiriyorum. * Başka insanların trajedilerinde daima bitmez tükenmez bir bayağılık vardır. * İnsanlar kendilerinin muhtaç olduğu şeyi başkalarına vermeye pek düşkündürler. Ben buna cömertliğin en son haddi diyorum. * O kadar ince zehirler vardır ki, özelliklerini öğrenmek için insanın onlardan ötürü hastalanması şarttı. Öyle garip çamurlar mevcuttu ki, tabiatlarını anlamak için, içlerinden geçmek gerekiyordu. * Geleceğimiz de tıpkı geçmişimiz gibi olacaktı ve tiksinerek işlediğimiz günahı keyifle tekrarlayacaktık. * Aşık olmak insanın kendisini aşmasıdır. * İyimserliğin nedeni, safi korkudur. * Mutlu olduğumuzda, daima iyiyizdir; fakat iyi olduğumuz her zaman mutlu olmayız. * Yaşadağı çağın ölüçülerini kabul eden gelenekçi bir insan, en büyük ahlaksızlığın temsilcisidir. * Sıradan kadınlar kendilerini her zaman teselli ederler. * Ruh duyular vasıtasıyla ve duyular da ruh vasıtasıyla iyileşir. * Bir insan her aşık olduğunda ilk kez sever. Kişilerin farklı olmaları tutkunun biricikliğini değiştirmez. Sadece tutkuyu şiddetlendirir.
Dorıan Gray'ın Portresi
(Yazarın özel yaşamına ilişkin itiraflarını kapsayan roman, yayımlandığı dönemde müthiş bir ahlaksızlık örneği olarak görülmüş, başta kibar sosyete olmak üzere tüm İngiltere tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Wilde ise bu yüzeysel tepkilere romanının manifesto havasındaki önsözünde "Ahlaklı veya ahlaksız kitap olamaz. Kitaplar ya iyi yazılmıştır ya da kötü yazılmıştır." diyerek cevabını önceden vermiştir.)
|
|
|
|
|
|
Herkese bu köprüden yürüyüp geçmek kalır...
|
|
|
Ala
Newbie
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 16, 2007, 02:10:31 » |
|
her ne kadar bazı cümleler haddimi zorlasa da Oscar Wİlde hakkında okuduklarım ona hak vermemi sağladı...
|
|
|
|
|
|
zaman...
|
|
|
destur
Newbie
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2008, 05:41:29 » |
|
sevdiğini öldürür bütün erkekler kimi sert bir bakışla kimi güzel sözlerle korkak olan, bir öpücükle yapar cesur adam, bir kılıçla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ala
Newbie
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 13, 2008, 01:34:43 » |
|
DORIAN GRAY'İN PORTRESİ...2 ay önce okudum. Herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum... Kendimi bulduğum nadir romanlardan. O zaman bile böyle bir romanın yayınlanması ciddi bir olay. Şimdilerde yazılanlar sadece cinsel içerikli ve aşk sevgi yoksun, bedene köle olmuş bedenler...Ruhsuzluk diz boyu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
septimus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 14, 2008, 01:52:01 » |
|
Ütopya içermeyen bir dünya haritasına bakmaya bile değmez(O.Wilde)
Bu arada Oscar Wilde'ın yeni bir kitabı Türkçeye çevrildi,adını tam olarak hatırlıyamıyorum,Tünelden Karaköye doğru inerken bir kitapçı da gördüm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hotanto
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2008, 02:03:59 » |
|
Her İnsan Öldürür Gene De Sevdigini
Her insan öldürür gene de sevdigini Bu böyle bilinsin herkes tarafindan, Kiminin ters bakisindan gelir ölüm, Kiminin iltifatindan, Korkagin öpücügünden, Cesurun kilicindan!
Kimisi askini gençlikte öldürür, Yasini basini almisken kimi; Biri sehvet'in elleriyle bogazlar, Birinin altindir elleri, Yumusak kalpli biçak kullanir Çünkü ceset sogur hemen.
Kimi pek az sever, kimi derinden, Biri müsteridir, digeri satici; Kimi vardir, gözyaslariyla bitirir isi, Kiminden ne bir ah, ne bir figan: Çünkü her insan öldürür sevdigini, Gene de ölmez insan. Oscar Wilde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nitro
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2008, 09:37:51 » |
|
Kelimeleri çok iyi kullanan, o dönemdeki düşünceleriyle bugüne dahi ışık tutan çok büyük bir yazar, düşünür. Kendisinin özellikle oyunlarını çok beğeniyorum.
|
|
|
|
|
|
*Buraya genelleyeci, derin bir alıntı kopyalanacak*
|
|
|
septimus
Newbie
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2008, 01:32:59 » |
|
Dorian Gray'i bir gece de,bir solukta okumuştum,işte benim yazarım bu demiştim,daha sonra değişiyor tabi bu algı,zamanla yeni yazarlar keşfettikçe,belirli bir kesitteki yazarım Oscar Wilde idi,bunu söyliyebilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bip.
Newbie
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2009, 11:04:25 » |
|
Dorian Gray'le kendisine hayranlığım artmış bir yazar. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitaptır Dorian.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bayanhiç
Newbie
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2009, 11:25:56 » |
|
bence de herkes okumalı.ama bakıyorum da çoğumuz okumuş:)
|
|
|
|
|
|
bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor. sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun. bir kolu çek. bir düğmeye bas. neyi neden yaptığını bilmiyorsun, sonra da ölüp gidiyorsun….
|
|
|
lfloml
Newbie
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2009, 06:04:12 » |
|
wilde ın eşcinsel olduğunu duymuştum.dikkat ettiyseniz kitabın başında ressam (kitabı okuktan sonra çok uzun zaman geçtiğinden ismini hatırlayamıyorum kusura bakmayın) gray in portresini yaptıktan sonra resmi sergilemeyeceğini söylüyor.gray nedenini sorduğunda eserin sanatçının ruhunu yansıtığını ve bu yüzden korktuğunu söylüyor.buradan anladığım kadarıyla ressam eşcinsel ve gray e ilgi duyuyor.wilde da eserinin kendi iç dünyasını yansıtmasından cesaretine rağmen çekinmiş olmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gün
Newbie
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2009, 07:07:11 » |
|
the supreme vice is shallowness. whatever is realised is right.
en büyük erdemsizlik sığlıktır. ne ki bilinçlendirir/gerçekleştirir doğrudur/haklıdır.
de profundis_oascar wilde ile_oruç aruoba
|
|
|
|
|
|
*kahverengiyağmurbulutu...
|
|
|
isolde
Newbie
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2010, 03:59:55 » |
|
günah insanların yüzüne kazınır. Onu saklamak imkansızdır. İnsanlar bazen gizli olan kötü huylarından söz ediyorlar. Fakat bunların varlığı söz konusu değildir. Eğer fakir bir bahtsızın kötü bir huyu varsa, bu, onun ağzının çizgilerinden, gözkapaklarının kıvrımından, ellerinin biçiminden okunur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|