KULTUR, SANAT, FİKİR FORUM
Mart 18, 2010, 04:50:21 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: jerome david salinger  (Okunma Sayısı 942 defa)
phoebe
Newbie

« : Kasım 17, 2007, 07:18:31 »

çavdar tarlasında çocuklar,franny ve zooey,dokuz öykü,yükseltin tavan kirişini ustalar ve seymour bir giriş'in,konuşmayan röportaj vermeyen gizemli yazarı.
naif insanların naif hikayelerini daha güzel hiç kimse anlatmamış ve anlatamayacaktır.
kalalayka
Newbie

« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2009, 12:29:43 »

"Her neyse, hep, büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta -yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey." (s. 164-165)

Çavdar Tarlasında Çocuklar

''Sahip olacağın her şey ''der Tracy,''bir gün kaybedeceklerinden sadece biridir;cevap bir cevabın olmamasıdır''
hamasettt
Newbie

« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2009, 04:29:44 »

''Ortalık oldukça sessizdi, çünkü bizim Ernie piyano çalıyordu. Herifin piyanoya oturması bile, Tanrı aşkına, kutsal bir şeydi sanki. Yani, hiç kimse onun kadar iyi çalamazdı. Piyanonun önünde kocaman lanet bir ayna vardı, Ernie`nin suratına da iri bir spot lamba çevirmişlerdi, böylece o piyano çalarken suratını seyredebiliyordunuz, parmaklarını değil ama; o kocaman moruk suratını yalnızca. Yemin ederim, ben bir piyanist ya da aktör filan olsaydım ve bu sersemler de benim olağanüstü biri olduğumu düşünselerdi, bu durumdan nefret ederdim. Beni alkışlamalarını bile istemezdim. Ben piyanist olsaydım, gider bir kenefe kapanır, öyle çalardım örneğinde olduğu gibi''

ernie olmak hoştur amma, Caulfield olmak başkadır başka....
hamasettt
Newbie

« Yanıtla #3 : Şubat 01, 2010, 12:27:07 »

Edebiyat tarihinin kült romanlarından Gönülçelen'in yazarı Salinger hayata gözlerini yumdu.

91 yaşındaki Amerikalı yazar ülkesinde gözlerden uzak bir yaşam sürdürüyordu. İkinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra 1951 yılında yayımlanan 'Gönülçelen' adlı romanıyla gençlerin ilahı olan efsanevi Jerome David Salinger, bu eseriyle pek çok filme ve kitaba da ilham kaynağı oldu.

Salinger'in kült romanı Gönülçelen dünya çapında 60 milyon sattı. İnternette kitap satışı yapan Amazon adlı sitenin en çok satanlar listesinde ilk 20'de bulunan romanın, içinde bulunduğu duruma sıkışmış, bunaltı içinde, umutsuzluğu temsil eden anti-kahramanının Facebook'da bir hayran sayfası bile bulunuyor. Salinger'in temsilcisi Phyllis Westberg, Amerikalı yazarın, önceki gün New Hampshire'daki evinde 91 yaşında hayata veda ettiğini açıkladı. J.D. Salinger, yaşamının büyük bölümünü, 1951 yılında basılan "Çavdar Tarlasındaki Çocuklar" ile kavuştuğu ünden sakınarak yaşadığı küçük Cornish kasabasında geçirdi. Salinger'in eserleri arasında, "9 Stories (9 Öykü)", "Franny and Zooey", "Raise High the Roofbea Carpe (Yükseltin Tavan Kirişini Ustalar)" ve "Seymour - An Introduction (Bir Giriş)" de bulunuyor
milli gazete 29 ocak 2010
mustecir
Newbie

« Yanıtla #4 : Mart 11, 2010, 12:53:30 »

Allah rahmet eylesin, seemore...

idrak edemeyenin susması gerekir.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: