KULTUR, SANAT, FİKİR FORUM
Kasım 22, 2008, 12:13:36 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: "Disconnetus Erectus - Edebiyatta Yabancılaşma" Okuma grubu  (Okunma Sayısı 511 defa)
ebru_aga
Newbie

« : Temmuz 25, 2008, 03:28:00 »

Merhabalar,
Oğuz Atay sevenler, Tutunamayanlar romanını özellikle çok sevenler olarak bir araya geliyor, bir okuma grubu oluşturuyoruz. Tutunamayanlar romanından yola çıkarak, edebiyatta ve modern romanda yabancılaşma kavramını ele alacağız. Batı edebiyatındaki örneklerine bakacağız, sıkılmaz devam edersek, Dostoyevski gibi Atay'ın çok sevdiği yazarları okuyarak Kitaptaki izlerini de sürebiliriz. Bu çalışmanın sonunda da bir ürün ortaya çıkarmak güzel olur, ona da hep beraber karar veririz. Eğer katılmak isteyen arkadaşlar olursa benimle temasa geçebilir. İlk defa okuyanlar ya da defalarca okumuş olanlara, herkese açık kapımız.
septimus
Newbie

« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2008, 01:36:04 »

merhabalar...çalışmanız hakkında biraz bilgi sahibi olmak isterim.Sizlere ulaşabilmeyi isterim.
aLibahar
Newbie

« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2008, 01:51:51 »

Bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma ortaya koyulur bunu bilemem ama açılan konu ilgimi çeken yatkın olduğum bi konu.İnsanlarla oturup Oğuz Atay,Dostoyevski hakkında konuşmak bilgi almak bilgi vermek tartışmak beni çok memnun eder.
ebru_aga
Newbie

« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2008, 05:46:04 »

Arkadaşlar, grubumuz yavaştan oluşuyor, çok çeşitli meslek gruplarından ve öğrencilerden arkadaşlar var. Grup İstanbul'da olmasına rağmen diğer illerden de arkadaşlarımız var, sanırım şehirlerarası bir platform olacak. Tamamen internetten birbirini buldu bu grup. Yavaştan birbiriyle tanışıyor, (mail grubunu oluşturdu) yazışıyor. Okuma listesi çıkaracağız, bir yöntem üzerine düşünmeye başladık. Çok yakında en azından İstanbul'dakiler olarak bir araya gelip başlayacağız. İstanbul dışındakilerin takip edebilmesi veya yazılarını gönderebilmeleri için bir site düşünüyorum, belki de web cam'li toplantılar düşünebiliriz bile. Okuma faaliyetini de şöyle yapacağız diye anlatmak ve belirlemek istemem, çünkü ortak karar verelim diyorum. Ama tabiki benim kafamda bir şema var. Ebru_aga@hotmail.com'a mail atarsanız, mail grubuna ekletirim, tanışırız, konuşuruz...
septimus
Newbie

« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2008, 04:07:59 »

çalışma henüz başlamış değil,yakın bir zaman da başlayacak.İstanbul dışından arkadaşlar da var içerisin de,seninle iletişe geçiceklerdir.
aLibahar
Newbie

« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2008, 11:24:11 »

verilmiş olan maile düşüncelerimi ilettim.umarım güzel bir oluşum başlatır ve devamını getirebiliriz
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: