Franz Kapka
Newbie
|
 |
« : Ocak 26, 2010, 09:11:29 » |
|
Maço Cehennemi
tamam, benimle yaşayıp sonra düzüşecek, kokain çekecek, içki içecek ya da sadece konuşacak yeni bir erkek arayışıyla beni terk eden bütün kadınları şimdi bağışlıyorum.
artık genellikle can sıkıcı ve yapı itibariyle duygularını iyi ifade edemeyen biri olduğumu biliyorum, dahası genellikle aynı şeye ve/veya şeylere ilgi duymuyorduk.
ama o zaman bağışlamanın ya da anlamanın benim için çok zor olduğunu bilmenizi isterim; duvarları ya da yapılmamış yatağı ya da yerdeki gazeteyi seyrederek geçirdiğim maço cehenneminden farksız birçok gece hatırlıyorum; dakikalar beynimin içinde boğulmuş; ve ortalığa kadın eşyaları saçılmış olurdu mutlaka: yatağın üzerindeki giysiler, yerde ayakkabılar, etajerin üzerinde ruj, banyoda saç fırçası...
bir kadının başka bir erkeği bana yeğlemesini bir türlü anlayamayan değerli benliğim vardı bir de. kabullenmeyi reddederek sabaha kadar odada volta attığım birçok gece var, iki büklüm, iki elimle midemi tutarak 'git işine, git işine, git işine...' diye söylenerek.
ve unutmaya çalışmak, ucuz barlara gitmek, arayış içinde, nadiren bir şey bularak, bulunca da aslında hoşlanmadığın bir rolü oynamak, kabul edilmesi gerekeni zarafetle kabul etmektense ucuz bir intikam peşinde koşmak.
benim için birini terk etmeseydiniz ya da biri sizi terk etmeseydi hiçbirinizi tanıma fırsatı bulamayacağımı biliyorum şimdi- o berbat gecelerle birlikte anımsanan iyi gecelere içiyorum; işler yolunda gittiğinde herkes kadar mutlu olabildik ve bana sunabileceğinizin en iyisini sunduğunuz için hepinize müteşekkirim; yüreğimde yaşamaya devam edeceksiniz ve bir yerlerde bir cennet varsa şayet bir gün hepiniz orada olacaksınız büyük beyaz köpekbalığı esarette şaşkın gözlerle, şaşkın aptal gözlerle sonsuza dek dönüp duruken. Charles Bukowski
|