KULTUR, SANAT, FİKİR FORUM
Kasım 21, 2008, 10:22:34 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sayfa: 1 2 3 4 [5]
  Yazdır  
Gönderen Konu: TÜRKÇÜLÜK  (Okunma Sayısı 3718 defa)
ekleptik
Ziyaretçi
« Yanıtla #60 : Haziran 25, 2008, 04:53:32 »

Bu arada,
Türk Tarihini Osmanlıyla başlatan anlayış 1536-1599 tarihlerş arasında yaşamış Hoca Sadeddin efendi'nin yazdığı "Tac'üt Tevarih" eseriyle başlamıştır. Sonraki tarihçiler bu anlayışta devam etmişlerdir. Bundan önceki tarih anlatımı Türk Tarihini "Oğuz Kağan"la başlatır...
haydar abi
Newbie

« Yanıtla #61 : Haziran 26, 2008, 04:43:05 »

Alıntı
İslam'da Nizam-ı Alem dediğimiz "Cihan Hakimiyeti Mefkuresi

islam da böyle bir mefkure yoktur bence. islam inancında toprak, dinin yayılması için fethedilir. alemi tanzim etmek, yada memleketleri mamur etmek için değil. belki bu da güzel bir gaye sayılabilir, bu konuya girmeyeceğim, ama islam inancındaki cihad anlayışıyla bağdaşmaz. ne ayetlerde ne de hadislerde bu istikamette bir beyana rastlamadım.

Soli Deo Gloria!
ekleptik
Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Haziran 26, 2008, 04:37:11 »

Alıntı
İslam'da Nizam-ı Alem dediğimiz "Cihan Hakimiyeti Mefkuresi

islam da böyle bir mefkure yoktur bence. islam inancında toprak, dinin yayılması için fethedilir. alemi tanzim etmek, yada memleketleri mamur etmek için değil. belki bu da güzel bir gaye sayılabilir, bu konuya girmeyeceğim, ama islam inancındaki cihad anlayışıyla bağdaşmaz. ne ayetlerde ne de hadislerde bu istikamette bir beyana rastlamadım.

Nizam'dan kasıt mamur etmek ya da sadece materyal anlamda tanzim etmek değil, Allah'ın adıyla hüküm vermek, onun şeriatını hakim kılmak ve İslam Adaletiyle yönetmektir. Bunlar zaten İslamlaştırmanın şartlarıdır. Yani Nizam-ı Alem ile İla'y-ı Kelimetullah birbirinden ayrı düşünülemez. Bu yüzden İslam'da Nizam-ı Alem -farz olmasa da(belki de öyledir)- vardır...
yavuz
Newbie

« Yanıtla #63 : Temmuz 06, 2008, 09:49:34 »

Buğra yoldaş, az sana takılalım. Göz kırpan

Söyle bakalım;

Türk olmak veya olmamak insanın elinde midir? İlyas Salman'ın dediği gibi, bir insan doğmadan önce telgraf çekebilir mi, dünyaya Türk gelmek için? İnsana bir nevi zorunluluk şeklinde verilen ırk kimliğiyle siyaset yapmak doğru mu?

Ne payem oldu, ne sayem
En doğruya varmak gayem
Düşüncemdir tek sermayem
Alan yoktur satamadım 
Suları ıslatamadım.
ekleptik
Ziyaretçi
« Yanıtla #64 : Temmuz 06, 2008, 11:26:45 »

Türk olmak veya olmamak insanın elinde midir?

Etnik anlamda elbette değildir ama kültürel açıdan evet öyledir.

Arnavut etnisitesinden gelen Mehmed Akif'in, Kürt etnisitesinden gelen Süleyman Nazif'in, Ermeni etnisitesinden gelen Miralay Bogos Dadyan'ın, Rum etnisitesinden gelme Zahari Efendi (Cemil Bey) in Türk olmadığını kim söyleyebilir?

Alıntı
İnsana bir nevi zorunluluk şeklinde verilen ırk kimliğiyle siyaset yapmak doğru mu?

Bence, doğru değildir. Doğruluğundan öte saçmadır. Günümüzde "saf ırk"ların kalmadığı herkesçe biliniyor. Milleti kültür olarak ele aldığınızda bunu tüm insanlığa benimsetme şansınız vardır. Oysa etnik kimlik değiştirilemez, yani bu siyaset ancak sınırlı bir kitlenin mutluluğunu hedefleyebilir. Türkçüler -bir takım Türkçü olduğunu iddia eden hastaları ayrı tutarsak- hiçbir zaman ırk/etnik köken/kafatası siyaseti gütmemişlerdir. Gökalp'in de, Akçura'nın da, Gaspıralı'nın da, Atsız'ın da, Türkeş'in de görüşleri bu şekildedir.
Bozkurt
Newbie

« Yanıtla #65 : Temmuz 07, 2008, 02:39:37 »

Bunlara: "Gelin Allah'ın indirdiği hükümlere ve peygambere." denildiği zaman: "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter!" derler. Ya ataları birşey bilmeyen ve doğru yolda bulunmayan kimseler idiyseler de mi?

Hakimiyet Hakk'ındır!
ekleptik
Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : Temmuz 07, 2008, 11:59:19 »

Bunlara: "Gelin Allah'ın indirdiği hükümlere ve peygambere." denildiği zaman: "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter!" derler. Ya ataları birşey bilmeyen ve doğru yolda bulunmayan kimseler idiyseler de mi?

Konuyla alakasını göremedim. Burada "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter!" diyerek Allah'ın indirdiği hükümlere ve peygambere biattan kaçınan mı var?

Bir de, Vehhabi misiniz?
Bozkurt
Newbie

« Yanıtla #67 : Temmuz 08, 2008, 01:10:26 »

İslam - Türk ülkücüsüyüm.
aydın
Newbie

« Yanıtla #68 : Ekim 01, 2008, 06:20:36 »

Ben Türkçü değilim MHP Cİ DE DEĞİLİM. Türküm Türklüğün savunucusuyum.Irkçıyım başka ırklarada saygım var.Ülkem içinde her ırkla geçinirim bölücüyle geçinemem.Müslüman olmadan Türk'tüm şimdi Müslüman Türküm inaç değerlerimle milli kimliğimi kıyas yapmam.müslümanlık mı Türklük mü diyenler varsa farklı iki değer kıyaslanmaz bana müslümanlık mı hristiyanlık mıTürklük mü yananlılık mı diye sorsan cevap veririm.Türklükle mhp nin alakası yok mhp ülke yönetimine aday bir siyasi örgütlenme her milletten oy alabilir.Türklerin aşırı ilgi gösterdiğini diyen varsa bizim ülkede Türkler az o zaman barajın altında çok kalıyor.Ben sizi anlamadım sizde muhtemelen beni anlamayacaksınız.Yeni geldim sık yazarımsaygılar
tutunamayanlar
Administrator
Hero Member

« Yanıtla #69 : Ekim 01, 2008, 06:39:16 »

Bu başlıktaki sorulara cevap verecek arkadaşımız forum üyeliğini sildiği için bu başlığı kilitlemek durumundayız.

Saygılar.
Sayfa: 1 2 3 4 [5]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: