Tutunamayanlar
Mayıs 18, 2012, 07:17:53 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: MARXİSM  (Okunma Sayısı 7151 defa)
Hasan Rua
Newbie

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : Haziran 04, 2008, 01:59:13 »

Atüt; asya tarzı üretim tipi demektir. Ortaya bir işçi sınıfı çıkarmayan ve makineleşmeyen-buna gerek olmayan üretim tipidir. Bu tarz toplumlarda devrim başka değerlerin manipüle edilmesi ile yapılır..

Benim sorum şu;

-Bugünkü zenginliğin büyük ölçüde rekabete dayalı olarak oluştuğu biliniyor. Şirketlerin birbirleriyle olan yarışları onların hep daha iyisini, ucuzunu sunmasını mecbur kılıyor. Bu da ürün bolluğu ve ucuzluğunun, sürekli kalite artışının rasyonel dayanağı oluyor.. Komunizm, komünal ve tekçi olduğuna göre bu normal düzende rekabetin yarattığı bu zenginliği nasıl yaratmayı planlıyor?

phoenix
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Haziran 04, 2008, 05:05:25 »

bence kapitalizmdeki bireysel hedeflerin yerine kitlesel, daha büyük hedefler, daha büyük rakipler koyarak...

lavinia
Newbie

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : Temmuz 07, 2010, 03:51:23 »

Bu artı değer teorisi nedir.

Bu artı değer Teorisini en İyi Sosyalizmin Alfabesinden Öğrenebilirsin..

Kısaca AÇıklamak Gerekirse Artı Değer Dediğimiz Şey İnsanın Normalde 4 Saat ÇAlışması Gerekn Zamandan Fazlasını Çalışması Ve Ürettiği Şeyin Ücretinin Patronun Cebine Kar Olarak Geri Dönmesidir.. Yani Artık Değerdir
whyliving
Newbie

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : Temmuz 12, 2010, 10:34:44 »

Ceylan yavrusu dogar dogmaz yürümeyi ögreniyor.
peki insan bir gün dogar dogmaz düşünmeyi iletişimi bilirse böyle bi hayatta marxism hangi noktada olur.

neden bende bilmiyorum. ama öyle işte. öyle...
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: